Πρόγραμμα 2ήμερης Εκδρομής σε Αράχωβα, Δελφούς και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΓΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΥΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

26 – 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

26/02/2022 – Σάββατο: Αναχώρηση από την Μεγαλόπολη στις 07:00 π.μ. (Σύλλογος Τριτέκνων) και από την Τρίπολη στις 08:00 π.μ. και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Λαμίας φτάνουμε στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γης, όπως ονομάζονταν κι όπου βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Εκεί θα πάμε στο στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Parnassos Delfi Hotel για την παραλαβή των δωματίων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού όπου θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις πίστες αλλά στο σαλέ. Μετά την επίσκεψή μας στο χιονοδρομικό κέντρο αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό καθώς πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και παραδοσιακό οικισμό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Εκεί θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό και θα θαυμάσουμε τις ομορφιές του οικισμού.

Βράδυ ελεύθερο.

27/02/2022 – Κυριακή: Το πρωί της Κυριακής μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Ναό του Απόλλωνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαίο Θέατρο, τον Θησαυρό των Αθηναίων, την Ιερά Οδό, την Κασταλία Πηγή και τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας. Μετά την επίσκεψή μας σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αναχωρούμε για μια τελευταία βόλτα στην Αράχωβα. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε μια διαδρομή, όπου θα περάσουμε από όμορφα μέρη όπως την Ιτέα, το Γαλαξίδι και θα καταλήξουμε στη Ναύπακτο. Πρόκειται για μια πόλη της Ελλάδας που επέζησε 30 αι. μέσα από μια πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα διάσπαρτα μνημεία της. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου απολαμβάνει την αγκαλιά του Κάστρου της που τα τείχη του κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Μια γραφική πόλη με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους. Ένας ιστορικός τόπος που υποδέχεται τους επισκέπτες του χειμώνα καλοκαίρι στα ορεινά του μέρη με τα πυκνά δάση και τα παραδοσιακά χωριουδάκια και στις παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά. Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ και φαγητό και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου.

Τιμή συμμετοχής: 75,00€

Περιλαμβάνει:

  1. Την διανυκτέρευση με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* στους Δελφούς Parnassos Delfi Hotel.
  2. Το λεωφορείο Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Αράχωβα – Δελφοί – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Ναύπακτος – Τρίπολη – Μεγαλόπολη.

Δεν περιλαμβάνει:

1. Τα εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών, όπως επίσης είσοδο στις δραστηριότητες του χιονοδρομικού κέντρου.

Διευκρινίζεται ότι η τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο αφορά δίκλινο δωμάτιο.

Πληροφορίες: 271 0 223614 & 271 0 222560 & 698 8 010000