3ήμερη Εκδρομή στα Κύθηρα

Το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Γραφείου Γενικού Τουρισμού της ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. στο νησί των Κυθήρων. Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022, αναχωρήσαμε από το Άστρος και την Τρίπολη για την Νεάπολη απ’ όπου φύγαμε με το καράβι για ένα μοναδικό νησί, το νησί της Αφροδίτης, τα Κύθηρα. Μόλις φτάσαμε αναχωρήσαμε με τα λεωφορεία της εταιρείας μας για τα ξενοδοχεία Anessis Hotel, Pantonia Apartments, Pelagia Beach και Afrodite Pelagia για να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας. Το βράδυ μας ήταν ελεύθερο για να διασκεδάσουμε στο πανηγύρι του εξωραϊστικού συλλόγου της Αγίας Πελαγίας για τον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της εορτής της Μυρτιδιωτίσσης, αναχωρήσαμε για το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού, την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Ανήμερα της εορτής επισκεφτήκαμε το μοναστήρι για παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Το μοναστήρι βρίσκεται στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένο σε ένα φυσικό βραχώδες άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Μετά το προσκύνημά μας, αναχωρήσαμε για μια όμορφη βόλτα στο νησί. Ξεναγηθήκαμε στο Καψάλι, το Κάστρο και τους Καταρράκτες του Μυλοποτάμου και στη Χώρα του νησιού. Το μεσημέρι καθίσαμε για μπάνιο και φαγητό στο Καψάλι και το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

Το πρωί της Κυριακής μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για το χωριό Ποταμός και το παζάρι της περιοχής με τα όμορφα παραδοσιακά προϊόντα. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Αγία Μόνη και το χωριό Αυλαίμονας, όπου καθίσαμε για φαγητό. Το μεσημέρι αναχωρήσαμε για το λιμάνι του νησιού, απ’ όπου αναχωρήσαμε στις 15:00 μ.μ. από το νησί για το λιμάνι της Νεάπολης και την Τρίπολη.