3ήμερη Εκδρομή στα Τρίκαλα, την Ελάτη, το Περτούλι και τα Μετέωρα

Από τις 09 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3ήμερη εκδρομή του Γραφείου μας στα Τρίκαλα, την Ελάτη, το Περτούλι και τα Μετέωρα. Την Παρασκευή αναχωρήσαμε από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη στις 14:00 μ.μ., και μέσω Ε.Ο. Τρίπολης – Αθήνας – Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φτάσαμε στα Τρίκαλα. Στην διαδρομή περάσαμε από τα υπέροχα ορεινά παραδοσιακά χωριά. Μέσα από πυκνή βλάστηση και καταπράσινα λιβάδια καταλήξαμε στα ΤΡΙΚΑΛΑ και στο ξενοδοχείο PANTELIDAKIS HOTEL τεσσάρων αστέρων (4*) για την παραλαβή δωματίων και τακτοποίηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθήκαμε το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών για να παρακολουθήσουμε τις δωρεάν χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Το πρωί του Σαββάτου και μετά το πρωινό ξεκινήσαμε μια όμορφη διαδρομή, όπου επισκεφτήκαμε το ορεινό χωριό που βρίσκεται μέσα στα έλατα, την Ελάτη και το παραμυθένιο και όμορφο χωριό Περτούλι, που αποτελεί το πιο δημοφιλές ορεινό και τουριστικό κέντρο του Νομού Τρικάλων.

Το πρωί της Κυριακής αναχωρήσαμε για τα Μετέωρα. Ένα μαγευτικό μέρος, γεμάτο ιστορία στις κορυφές του οποίου ζουν μοναχοί και καλόγριες στα φημισμένα μοναστήρια. Επισκεφτήκαμε την Ιερές Μονές Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου και την συνέχεια ακολουθήσαμε την διαδρομή για την Καλαμπάκα, όπου καθίσαμε για φαγητό. Το βράδυ επιστρέψαμε στην Τρίπολη.