Πρόγραμμα 5νθήμερης Εκδρομής στο Νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο και τους Λειψούς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ

16 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

16/06/2022 – Πέμπτη: Αναχώρηση από την Τρίπολη στις 10:30 π.μ. και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Αθηνών φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά για αναχωρήσουμε με το καράβι Blue Star Chios της εταιρείας Blue Star Ferries στις 14:00 μ.μ. για το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Στις 22:20 μ.μ. φτάνουμε στην Πάτμο, όπου θα πάμε στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Hellinis Hotel για να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας και να τακτοποιηθούμε.Ξεκούραση.

17/06/2022 – Παρασκευή: Το πρωί της Παρασκευής μετά το πρωινό θα μας περιμένει λεωφορείο προκειμένου να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Xτισμένη στην κορυφή βουνού, προφανώς στη θέση του ναού της Aρτέμιδος και μίας παλαιοχριστιανικής βασιλικής, η μονή αποτελεί το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου Πελάγους. Εκεί θα θαυμάσουμε το Καθολικό της Μονής, τα κελλιά αλλά και την πλουσιότατη βιβλιοθήκη και την Συλλογή των κειμηλίων της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το οποίο βρίσκεται στο λόφο ανάμεσα στην Σκάλα και τη χώρα του νησιού. Ο προσκυνητής μπορεί να δει το σημείο που γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε όταν ο Θεός του υπαγόρευσε την Αποκάλυψη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Η μεγαλοπρέπεια του βράχου και ο μυστικισμός της ατμόσφαιρας, προκαλούν δέος. Μετά το προσκύνημά μας θα κάνουμε μια βόλτα στη χώρα του νησιού, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για να περιηγηθούμε στις ομορφιές και στις παραλίες της Πάτμου και να καθίσουμε για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Βράδυ ελεύθερο.

18/06/2022 – Σάββατο: Το πρωί του Σαββάτου, μετά το πρωινό και ώρα 09:40 π.μ. θα αναχωρήσουμε με το καράβι Dodekanisos Pride για το παραμυθένιο νησί των Δωδεκανήσων, τους Λειψούς. Μία συστάδα 24 μικρών νησιών στα βόρεια Δωδεκάνησα, οι Λειψοί, στολίζουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο και σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στο νησί, θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό και το απόγευμα στις 17:35 μ.μ. θα αναχωρήσουμε με το ΄ίδιο καράβι για να επιστρέψουμε στο νησί της Πάτμου.

Βράδυ ελεύθερο.

19/06/2022 – Κυριακή: Η ημέρα της Κυριακής είναι ελεύθερη για τον καθένα για μια τελευταία βόλτα στο νησί. Τα δωμάτιά μας θα είναι στη διάθεσή μας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ, από τα οποία θα αναχωρήσουμε για να επιβιβαστούμε στο καράβι Blue Star 2 στις 23:59 μ.μ. και να επιστρέψουμε στον Πειραιά.

20/06/2022 – Δευτέρα: Το πρωί της Δευτέρας θα φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο της εταιρείας μας προκειμένου να επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

Τιμή συμμετοχής: 195,00€ / δίκλινο

Περιλαμβάνει:

1. Τις μετακινήσεις με το λεωφορείο Τρίπολη – Πειραιάς – Τρίπολη

2. Την ενοικίαση του λεωφορείου στο νησί της Πάτμου.

3. Τις τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Hellinis Hotel στην Πάτμο και την διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο την ημέρα της Κυριακής μέχρι αργά το βράδυ, όπου θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Πάτμου.

4. Τα εισιτήρια του καραβιού Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς

5. Το εισιτήριο του καραβιού Πάτμος – Λειψοί – Πάτμος

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

☎️Πληροφορίες: 271 0 223614 & 271 0 222560 & 698 8 010000