5νθήμερη Εκδρομή σε Πάτμο και Λειψούς

Το πρωί της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2022, αναχωρήσαμε από την Τρίπολη στις 10:30 π.μ. και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Αθηνών φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά για να αναχωρήσουμε με το καράβι Blue Star Chios της εταιρείας Blue Star Ferries στις 14:00 μ.μ. για το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Το βράδυ φτάσαμε στην Πάτμο, και στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Hellinis Hotel για να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας και να τακτοποιηθούμε.

Το πρωί της Παρασκευής μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το οποίο βρίσκεται στο λόφο ανάμεσα στην Σκάλα και τη χώρα του νησιού. Ο προσκυνητής μπορεί να δει το σημείο που γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε όταν ο Θεός του υπαγόρευσε την Αποκάλυψη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Η μεγαλοπρέπεια του βράχου και ο μυστικισμός της ατμόσφαιρας, προκαλούν δέος. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Xτισμένη στην κορυφή βουνού, προφανώς στη θέση του ναού της Aρτέμιδος και μίας παλαιοχριστιανικής βασιλικής, η μονή αποτελεί το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου Πελάγους. Εκεί θα θαυμάσουμε το Καθολικό της Μονής, τα κελλιά αλλά και την πλουσιότατη βιβλιοθήκη και την Συλλογή των κειμηλίων της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε Μετά το προσκύνημά μας κάναμε μια βόλτα στη χώρα του νησιού, και στη συνέχεια αναχωρήσαμε με το λεωφορείο για να περιηγηθούμε στις ομορφιές και στις παραλίες της Πάτμου και να καθίσουμε για καφέ και φαγητό στην Παραλία του Κάμπου. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

Το πρωί του Σαββάτου, μετά το πρωινό και ώρα 09:40 π.μ. αναχωρήσαμε με το καράβι Dodekanisos Pride για το παραμυθένιο νησί των Δωδεκανήσων, τους Λειψούς. Μία συστάδα 24 μικρών νησιών στα βόρεια Δωδεκάνησα, οι Λειψοί, στολίζουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο και σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε. Εκεί κάναμε βόλτα στο νησί, επισκεφτήκαμε την Μονή της Παναγίας του Χάρου και την Παραλία Μακρύς Γιαλός και το απόγευμα στις 17:35 μ.μ. αναχωρήσαμε με το ΄ίδιο καράβι για να επιστρέψουμε στο νησί της Πάτμου.

Η ημέρα της Κυριακής ήταν ελεύθερη για τον καθένα για μια τελευταία βόλτα στο νησί. Τα δωμάτιά μας ήταν στη διάθεσή μας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το βράδυ, από τα οποία αναχωρήσαμε για να επιβιβαστούμε στο καράβι Blue Star 2 στις 23:59 μ.μ. και να επιστρέψουμε στον Πειραιά.

Το πρωί της Δευτέρας φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μας περίμενε το λεωφορείο της εταιρείας μας προκειμένου να επιστρέψουμε στην Τρίπολη.